Hoe schrijf je goede content?

Het wordt wel vaak geroepen: “Om succes met SEO te behalen heb je goede content nodig!” Wat goede content is en hoe je goede content kunt schrijven is echter niet veel besproken. In dit artikel leert u een aantal eenvoudige principes waar content aan moet voldoen.

Goede content

Over de voordelen van goede content in SEO kan veel gezegd worden. Kort gezegd: goede content leidt tot meer lezers, meer goede links en uiteindelijk meer klanten.

Wat is goede content?

Onder content verstaan we al hetgeen u zowel op uw eigen website als op andere websites publiceert. De meest gebruikte vorm is uiteraard tekst, maar daarnaast kunt u ook video’s en afbeeldingen publiceren.

Goede content is content die voldoet aan een aantal kenmerken, die ik later in dit artikel zal beschrijven.

Waarom investeren in content?

“Levert content wel rendement op je investering?”, hoor ik u vragen. Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Om goede content te kunnen schrijven dient u uw publiek goed te kennen. Zo heeft u een beter idee wat wel en niet zal kunnen aanslaan. Wanneer uw content eenmaal aanslaat en wordt gedeeld op populaire blogs en sociale media, dan kan het aantal bezoekers van het ene op het andere moment explosieve vormen aannemen. Deze virale content leidt tot meer bezoekers, meer leads en meer klanten (en wie wil dat niet?!).

Goede content blijft bezoekers aantrekken, waardoor het rendement op uw investering steeds groter wordt. Hoe meer content van hoge kwaliteit u produceert, hoe meer bezoekers u kunt aantrekken.

Kenmerken van goede content

De volgende informatie gaat voornamelijk om het schrijven van teksten, maar het is zeker ook te gebruiken bij het maken van elk type content. Bij het schrijven van teksten, het maken van videos en afbeeldingen, dient u rekening te houden met de volgende principes:

  1. 1. Makkelijk geschreven
  2. 2. Bied de lezer iets goeds
  3. 3. Geef de lezer een goed gevoel

1. Makkelijk geschreven

Gebruik niet al te veel vakjargon. Een uitzondering op deze regel zou u kunnen maken, wanneer u er zeker van bent dat de lezer het vakjargon even goed beheerst als het jip-en-janneketaal. In verreweg de meeste gevallen is het aan te raden om taal te gebruiken die voor eenieder is te volgen.

Een ander aspect van dit principe is dat het goed is om voldoende witregels te gebruiken. Daarnaast wordt de tekst wat overzichtelijker voor de lezer wanneer u gebruik maakt van koppen. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw content wordt gelezen en dat mensen niet al te gauw wegklikken wanneer ze merken dat het hen moeite en tijd gaat kosten om de tekst te doorgronden.

2. Bied de lezer iets goeds

Zorg ervoor dat u de lezer (of kijker in het geval van een video) iets waardevols aanbiedt. Waarde hoeft niet in euro’s gewaardeerd te kunnen worden. Waardevolle content biedt de lezer vermaak, oplossingen en kortom: goede informatie waar hij of zij echt iets aan heeft.

3. Geef de lezer een goed gevoel

Aan dit laatste principe wordt meestal geen aandacht geschonken! Maar wanneer de lezer een goed gevoel heeft na het lezen van uw artikel of het bekijken van uw video, dan is hij veel meer geneigd om uw content te delen met anderen. Geen droge feiten en informatie, maar goede content met oog voor het gevoel van de lezer!

Gebruik deze principes als toetsing bij het publiceren van content en u zult merken dat uw publiek het zeker zal waarderen! Hulp nodig bij het maken van goede content? Beeker Internet helpt u graag. Neem nu contact met ons op!