Link building: hoe u slechte links kunt voorkomen

In link building was steeds “meer is beter” de heersende opvatting. Is dat dan niet meer zo?

Nee… althans, niet helemaal. Zo meteen leg ik dit uit.

Link buildingOm de vraag te kunnen beantwoorden is enige achtergrond nodig. Zoekmachines zagen en zien de link naar uw pagina als een ‘stem’, die u naar de top van de zoekresultaten brengt. U zou het kunnen vergelijken met de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Hoe meer stemmen een partij krijgt, hoe meer kans die heeft om in de regering te komen.

Het wordt echter steeds gemakkelijker om links aan te maken via link building software. Deze programma’s maken honderden links aan per uur. U kunt zich voorstellen dat het dan wel erg makkelijk zou zijn om de top van de zoekresultaten te bereiken. Dit zijn slechte links, omdat ze niet een echte ‘stem’ vertegenwoordigen. Toch heeft deze methode een tijd lang gewerkt. Het onmiskenbaar gevolg was dat websites bovenaan de zoekresultaten kwamen, zonder dat zij goede informatie hoefden te bieden aan hun bezoekers. De bezoeker was hier natuurlijk niet bij gebaat!

Link building en user experience

Misschien denkt u: “Wat heeft link building nou met gebruikerservaring te maken?”. Zoekmachines willen resultaten tonen die de bezoeker waardevol vindt. Wanneer u goede informatie biedt aan uw bezoekers, zullen de zoekmachines die merken. Dit doen zij onder andere aan de hand van de tijd die de bezoeker op uw website vertoeft, maar ook aan het aantal pagina’s die de bezoeker ziet (ook wel “pageviews” genoemd). Een goede user experience, oftewel gebruikerservaring, wordt gewaardeerd.

Hoog gewaardeerde websites krijgen meer links, onder meer omdat ze sneller worden gedeeld via sociale media. Natuurlijk merken de zoekmachines dit ook. Sociale media is daarom niet meer weg te denken uit SEO.

Geen slechte links!

Na de meest recente veranderingen in Google, is het probleem van slechte links grotendeels verholpen. Nu worden websites zelfs gestraft wanneer er te veel slechte links naar hen toe verwijzen. Pas dus op!

Helaas zijn er toch nog veel zogenaamd reputabele SEO bedrijven die slechte links gebruiken om het aantal links op te schroeven. Wanneer u een SEO / link building bedrijf in de arm neemt, informeer dan naar de methoden die zij gebruiken om links op te bouwen.

Veel slechte links en weinig goede links = slecht
Geen slechte links en weinig goede links = beter
Geen slechte links en veel goede links = beste!

Beeker Internet is hier open in… Wij kiezen zorgvuldig waar wij de links naar uw website plaatsen. Met SEO van Beeker Internet bent u verzekerd van meer goede links, waar u niet alleen nu, maar ook in de toekomst uw voordeel uit kunt halen.

Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden voor SEO advies, zoekmachineoptimalisatie en link building door Beeker Internet.